Appelsin marmelade
Halver vaniljestangen på langs og skrab kornene ud med en lille kniv.
Mas kornene sammen med en anelse af sukkeret med kniven, så kornene skilles ad.
Vask appelsiner og citron. Skær bunde og toppe af og kasser dem.
Skær dem i skiver og skær skiverne i små terninger med skræl. Fjern alle de kerner, du møder på vejen.
Kom det hjemmelavede vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, appelsin- og citronterninger
og vand op i en gryde og kog det hele ved middel varme under låg i 20-25 minutter. Rør i det indimellem.
Tag låget af og lad marmeladen koge videre uden låg i ca. 15 minutter eller til den tykner let.
Skyl de rengjorte glas med Atamon og hæld marmeladen i glassene.
Lad glassene stå i 10 minutter og luk dem til.
Opbevar appelsinmarmeladen i køleskabet. Den kan holde sig her i minimum en måned.
250 g sukker
1/2 fed vaniljestang
400 g usprøjtede appelsiner 2 stk
1 usprøjtet citron
2 dl vand





