Back to Top
 

Citronfromage

Ingredienser
4 blade husblas
3 æg
125 g sukker
1 ts. vanillie pulver
2 små usprøjtede citroner
2½ dl piskefløde + evt. lidt ekstra til pynt

1. Læg husblassen i blød i koldt vand i 10 minutter. Det er vigtigt, at bladene bliver lagt i 1 ad gangen.
2. Riv skallen af citronerne, og pres saften.
3. Pisk æggehvider så de er helt stive.
4. Pist flødeskum

5. Tag husblassen op af vandet, og kram vandet af − der må gerne følge lidt vand med.
Læg den udblødte husblas i en tykbundet gryde og varm forsigtigt, til husblassen smelter.
Skal den lige stå lidt, til den er lunken.
Hæld citronsaft + skal ned mens du rører rundt.
Pisk æggeblommer med sukkeret til en luftig æggesnaps − det tager nogle minutter.
Hæld citronsaft/skal/husblas i mens du pisker roligt.

6. Vend flødeskum forsigtigt i æggesnapsen med en dejskraber.
Vend de piskede æggehvider forsigtigt i fromagen.
Sæt din citronfromage i køleskabet i ca. 3-4 timer.

 

Udsigt vest

Udsigt mod vest, 50 meter fra vandet

Udsigt mod nord vest

Udsigt mod nordvest, 50 meter fra lystbådehavn