Der bliver garanteret drukket et par gin og tonics i sommervarmen disse dage, men hvorfor er det, at de smager så godt?
Det er måske de færreste, der nyder tonic-vandet for sig selv, så hvorfor smager det godt, når det bliver blandet med gin? Det er der en videnskabelig forklaring på, og den skal findes i de enkelte væskers kemi.
God kemi
Selvom gin og tonic smager meget forskelligt hver for sig, så er kemikalierne, der betyder noget for smagen, meget ens. Det fortæller Matthew Hartings, professor i Kemi ved American University til Metro.
Fordi molekylerne er meget ens i gin og tonic, så er de tiltrukket af hinanden og mulige at blande. Det er smagen af kinin, der er udvundet af kinabark, fra tonic'en og smagen af enebær fra gin'en, der tilsammen skaber en helt ny smag end væskerne har hver for sig. Derfor er det også muligt, at du kan lide G&T uden at kunne lide hverken Gin eller Tonic.
- Derfor smager en gin og tonic ikke som gin plus tonic - fordi du smager en ny G&T-smag, siger Matthew Hartings.
Så nu ved du, hvorfor G&T er så lækker. Men ved du, hvilken gin der er lækrest? Ekstra Bladet har testet 63 forskellige gin, og fundet den bedste.
http://metro.co.uk/2016/05/28/this-is-why-gin-and-tonic-tastes-so-damn-good-5910221
http://ekstrabladet.dk/vin/vintest/storevintests/kaempe-test-her-er-de-bedste-gin/6084833/





