Denne kryddersnaps er en af de bedste.
Hvis du spørger snapse entusiaster, så er
valdnøddesnapsen kongen over alle danske snapse.
Ingredienser:
10 valnødder
2 blade fra valvnøddetræet
1 fl. klar Brøndum
Instruktioner:
De friske, umodne og grønne valnødder plukkes sidst i juli/starten af august (bedste tidspunkt er 1 august).
Valnødderne deles i kvarte og dækkes med brøndumsnaps. Der skal gerne være noget luft i toppen af glasset,
så det kan ånde. Jeg "lufter" mit ca. hver 14 dag, samt roder lidt rundt i det så det bliver blandet.
Lad koncentratet trække indtil 1. december hvorefter snapsen filtreres igennem et kaffefilter en del gange til det sorte er sorteret fra.
dvs. du skal stå tilbage med en flot gyldenbrun væske.
Denne kan du blande op til 5 flasker (15 cl pr. flaske) valnøddesnaps der så skal trække, mindst 14 dage og helst en måned inden den kan drikkes.
Snapsen er klar til jul, men må godt lagre længe - gerne i flere år. Det siges at snapsen først rigtigt kommer til sin fulde magt,
hvis den lagrer i mindst 7 år.





