Back to Top
 

Ingredienser:

Arbejdstid: 45 min.
Stivnetid: 3-4 timer
50 g mandler
4 blade husblas
4 æggeblommer (pasteuriserede)
6 spsk sukker
3 dl fløde (9% eller 13%)
3 dl piskefløde
1 dl rom
Pynt:
flødeskum og kandiserede roser eller violer
Tilbehør:
kirsebærsovs

1. Skold, smut og hak mandlerne groft. Læg husblassen i koldt vand 10 min.
Pisk æggeblommer og sukker godt sammen. Bring fløden i kog.
Hæld den koghede fløde i æggemassen, hæld tilbage i gryden og varm
det op til lige netop før kogepunktet – det må IKKE koge, så skiller det.


2. Tag det fra varmen, knug husblassen fri for væde og kom den i den varme
creme – den smelter med det samme. Sæt cremen i køleskabet, til den
begynder at stivne let, det kan godt vare en halv times tid.


3. Pisk imens piskefløden letstivnet. Vend lidt af den i den endnu letflydende
creme sammen med rommen. Vend resten af piskefløden i. Vent med at hælde
buddingecremen i en form eller skål, til den er som en tyk sovs. Lad den stivne koldt.
Når buddingen er stiv, kan den vendes ud af en form, eller den kan serveres i en skål.


4. Servér kirsebærsovs til. Det pynter altid med lidt kandierede violer eller roser på desserten.

 

Udsigt vest

Udsigt mod vest, 50 meter fra vandet

Udsigt mod nord vest

Udsigt mod nordvest, 50 meter fra lystbådehavn