Back to Top
 

hindbærgrød1

Hindbærgrød er noget af det mest lækre og delikate, som man overhovedet kan putte i munden. De flotte og sarte bær har en vidunderlig smag, og derfor er grød af de helt nye, danske hindbær en sand oplevelse. Men du kan også lave hindbærgrøden af frosne bær.
Hindbærrene bliver jo kogt, så derfor burde der ikke være problemer med sundheden.

Til hindbærgrød til fire personer skal du bruge:
500 gram hindbær
4 deciliter vand (max)
100 gram økologisk rørsukker ( 9 spiseskeer )
1 teskefuld vaniljesukker

Til jævning skal du bruge:
2 spiseskefulde kartoffelmel/majsmel blandet med 1 deciliter vand.
Du kan også bruge " lys sovsejævner"

Sådan laver du den bedste hindbærgrød:
Skyl hindbær under koldt vand, eller læg dem i en skål med koldt vand
og vask dem der. Gør det forsigtigt, da hindbær jo er sarte bær.
Kom vand og hindbær i en gryde, og kog det op.
Tilsæt også rørsukker, og lad det småsimre et minut.
Rør kartoffelmel sammen med en deciliter vand, og jævn hindbærgrøden med det.
Tilsæt også vaniljesukker, og lad nu hindbærgrøden koge et minut mere.
Tag grøden af og lad den køle ned inden servering.

Hindbærgrøden serveres selvfølgelig med frisk fløde eller letpisket flødeskum.

 

Udsigt vest

Udsigt mod vest, 50 meter fra vandet

Udsigt mod nord vest

Udsigt mod nordvest, 50 meter fra lystbådehavn